מה קורה עם מס שבח כשמעבירים דירה במתנה לילדים?
התשובה בקצרה
מי שנותן דירה במתנה לקרוב משפחה פטור ממס שבח. המס, אם יהיה, משולם בדרך כלל על ידי המקבל כשהוא ימכור. כדי ליהנות מפטור במכירה צריך להמתין 3 או 4 שנים. מומלץ ייעוץ לפני הרישום.
בקצרה
- הנותן פטור ממס שבח, והמקבל משלם בעת המכירה.
- המקבל ימתין 3 שנים אם גר בדירה, או 4 שנים אם לא, כדי למכור בפטור.
- רכישה אחרי קבלת 50 אחוזים ממחיר הדירה מקרובים בשלוש שנים עלולה להיחשב מתנה.
מי נחשב קרוב משפחה?
בן או בת זוג, כולל בן זוג לא נשוי; הורים, סבים, ילדים, וילדי בן הזוג, ובני זוגם. אח או אחות ובן זוגם נחשבים אם קיבלו דירה מזכה בירושה או במתנה מההורים או הסבים.
מה לגבי מס רכישה?
בהעברת דירה ללא תמורה לקרוב משפחה קיימת הנחה או פטור במס רכישה, לפי חוק מיסוי מקרקעין. את התנאים ואת השיעור בודקים מול עורך דין או רשות המסים.
מה הסיכונים?
אחרי שהבעלות עברה למקבל, אין לך שליטה בדירה, והיא עלולה להיחשף לחובות או לגירושין של המקבל. מתייעצים עם עורך דין לפני ההעברה.
דוגמה להמחשה בלבד: ציר זמן
נניח לשם הדוגמה בלבד שהעברת דירה לבת ב-1 בינואר 2027, והיא לא מתגוררת בה. לפי הכלל שבדף, היא תוכל למכור בפטור אחרי 4 שנים, כלומר מינואר 2031. אם היא גרה בה, אחרי 3 שנים, מינואר 2030. התאריכים להמחשה בלבד.
מה עושים עכשיו
מתייעצים עם עורך דין מקרקעין ועם רואה חשבון לפני הרישום. בודקים מה ההשפעה על הצוואה ועל שאר הילדים. מבקשים לדעת אם הבן או הבת צפויים למכור בקרוב. מתעדים מדוע ניתנה המתנה.
האם יש שירות ליווי בנושא?
כרגע אין לנו שירות בתחום הזה, והעמוד הוא מידע כללי בלבד ואינו ייעוץ השקעות, ייעוץ מס או ייעוץ פנסיוני. בקרוב נציע כאן איש מקצוע שנבדק. אפשר להירשם לרשימת המתנה.
מקורות
כל זכות (מקור משני), מס שבח בדירה שניתנה במתנה: https://www.kolzchut.org.il/he/פטור_ממס_שבח_במכירת_דירה_שניתנה_במתנה חוק מיסוי מקרקעין, נבו: https://www.nevo.co.il/law_html/law01/276_002.htm (נבדק 3.11.2026)
כאן מתחילה הבדיקה
יש לך הלוואות או משכנתא פתוחות?
עוד בנושא ייעוץ כלכלי
- עמוד התחום
כל המידע בנושא ייעוץ כלכלי